
Warsztaty kulinarne - Jesień na talerzu
Tematem przewodnim warsztatów będzie polska kuchnia i potrawy przygotowywane na bazie sezonowych (jesiennych produktów) polskich warzyw i owoców. Warsztaty będą miały na celu zarówno przekazanie uczestnikom w atrakcyjny i przystępny sposób wiedzy w zakresie zdrowego i racjonalnego żywienia jak również nauczenie ich przygotowywania posiłków w kuchni. Przy okazji części praktycznej powstanie kilka dań:
- sałatka z karmelizowaną gruszką, podlaskim kumpiakiem i orzechami włoskimi,
- zupa krem z jabłek i dyni,
- pierogi z burakiem i serem camembert,
- makaron z kurkami i filetem z indyka,
- jesienne owoce (śliwa, jabłko) pod kruszonką z orzechów (bez pieczenia).
Miejsce zajęć: Studio Kulinarne Zmokła Kura, ul. Witosa 15b, lok 9.
Osoby chętne proszone są o zapisanie się poprzez formularz rejestracyjny.