Warsztaty kuchni francuskiej
Śniadanie na trawie -
warsztaty kulinarne, kuchnia francuska
Kto: Warsztaty organizowane przez Białostocką Akademię Rodziny we współpracy z Podlaską Spółdzielnią Socjalną„Tylwica”.
Prowadzący:
Marcin i Dominika Więsław – małżonkowie i rodzice, pasjonaci gotowania: kultury jedzenia, eksperymentów ze smakami i zdrowego odżywiania. Współtworzą PSS „Tylwica”, organizacji promującej produkty lokalne i wszelkie działania związane z kulinariami.
Gdzie:
Dolne sale świetlicowe w budynku domu rekolekcyjnego przy parafii Bożego Miłosierdzia w Białymstoku.
Kiedy:
27 czerwca 2015 r., godz. 11:00 – 15:00
Menu:
1. Rogaliki z ciasta francuskiego
2. Les soupes à l’oignon (zupa cebulowa)
3. Quiche lorraine, (placek lotaryński)
4. Ratatouille
5. Crème brûlée
Uwaga:
Uczestnicy proszeni są o zabranie ze sobą ochronnych fartuchów kuchennych oraz koca piknikowego. Jeśli pogoda dopisze, przygotowane podczas warsztatów potrawy zjemy na zewnątrz.
W trakcie trwania warsztatów Organizatorzy zapewniają fachową opiekę nad dziećmi w wieku od 3 lat w budynku szkoły Centrum Kształcenia Ustawicznego Białostocka Akademia Rodziny przy ul. Sokólskiej 1. Chęć skorzystania z opieki nad dziećmi należy zgłosić podczas zapisów, podając imię, nazwisko i wiek dziecka w polu UWAGI na formularzu rejestracyjnym.