
Warsztaty kulinarne
Tematem przewodnim warsztatów będzie kuchnia tajska.
Uczestnicy podczas warsztatów, przeprowadzonych przez zawodowego kucharza z doświadczeniem przygotują:
1. Sataye z kurczaka z sosem orzechowym
2. Stir fry z warzywami z makaronem ryżowym i sosem ostrygowym
3. Zupa Tom Kha - zupa na bazie mleczka kokosowego, imbiru, trawy cytrynowej i liści limonki kaffir z kurczakiem i boczniakiem
4. Pad Kra Pao - Smażona wołowina z czosnkiem, papryczką, tajską bazylią i sosem ostrygowym, podana z ryżem i jajkiem sadzonym
5. Mango sticky rice - Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem mango
Warsztaty odbędą się 22 kwietnia 2023 r. o godz. 10:00 - 14.00.
Miejsce zajęć: Studio Kulinarne Zmokła Kura, ul. Witosa 15b lok 9.
Warsztaty skierowane są do osób dorosłych.
Osoby chętne proszone są o zapisanie się poprzez formularz rejestracyjny.
Liczba miejsc ograniczona.
Serdecznie zapraszamy